Donacije i sponzorstva

Donacija Zaklade „Hrvatska za djecu” za opremanje posebnih skupina

Kako bi se podigla kvaliteta edukacijsko-rehabilitacijskog rada, obogatila okolina te maksimizirala kvaliteta života djece s teškoćama u razvoju, zatražena je i dobivena donacija Zaklade “Hrvatska za djecu” u iznosu od 500.223,60 kn. 

Temeljem odobrenog Programa, naslovljenog „Važno je kako se igramo“, donirani didaktički materijali uvelike su doprinijeli kvaliteti života djece s teškoćama u razvoju (kolica, posebno osmišljene didaktičke igračke za poticanje jezika, govora i komunikacije, kinetički pijesak, bazeni s lopticama, multisenzorne sobe…). Djeca iz drugih skupina sada vrlo rado dolaze u nove i za njih atraktivno opremljene posebne skupine što daje mnoštvo prilika za socijalizaciju, odnosno integraciju. Također, didaktički materijali su tako osmišljeni da se s njima istovremeno može igrati više djece što omogućava da djeca s teškoćama u razvoju i djeca urednog razvoja tijekom igre ostvaruju interakciju i komunikaciju.

Multisenzorne sobe stimuliraju djetetova osjetila što omogućava upravljanje senzornim unosom na takav način da dijete spontano stvara adaptivne reakcije koje integriraju te osjete. Te specifično opremljene sobe također na njih djeluju umirujuće: projekcije umirujućih fotografija na zidu, zvuk proizvodnje mjehurića iz svjetlosnog stupa, vibracijsko-glazbena fotelja.