Vrtić kod kuće za djecu i roditelje

Dragi roditelji, draga djeco!

 

Od 16. ožujka 2020. godine odlukom Vlade Republike Hrvatske odgojno-obrazovni rad u vrtićima i drugim ustanovama na području Republike Hrvatske je privremeno obustavljen. No, u izvanrednim okolnostima ne prestaje dječja potreba za igrom i učenjem pa smo zbog toga odlučili pomoći Vam kako bi naredne dane ispunili zanimljivim, kreativnim i edukativnim sadržajima.

Na ovom mjestu možete pronaći različite savjete i ideje za igru kod kuće s vašom djecom koje su pripremili vaši odgajatelji. Podrška stručnih suradnika psihologa i edukacijskih rehabilitatora dostupna je putem Online psihološkog savjetovališta i Online savjetovališta edukacijskih rehabilitatora.

Otvorili smo i Facebook grupu Vrtić kod kuće koja je zatvorenog tipa i sudjelovanje je moguće samo za roditelje djece upisane u Dječji vrtić Rijeka, odgojitelje i stručne suradnike Dječjeg vrtića Rijeka. Facebook grupa „Vrtić kod kuće“ pokrenuta je s ciljem međusobne razmjene ideja za poticajne aktivnosti s djecom, njihovu igru i učenje, pružanje savjeta i podrške te svega što može doprinijeti da trenutno izvanredno stanje prođe što lakše.

Na ovim stranicama možete pronaći savjete kako razgovarati s djecom i pomoći im objasniti epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo, ali i razne druge savjete o odgoju i zdravlju.

U Online pričaonici stručna suradnica pedagoginja Sanja Margeta čita različite priče i bajke. Svratite često i pogledajte što je za vas pročitala.

Nudimo vam i niz zanimljivih ideja kojima možete obogatiti vaš dan i dan vaše djece, učiniti vrijeme provedeno kod kuće ugodnijim i ispunjenijim. Ovdje ćete naći prijedloge za razne umjetničke i istraživačke aktivnosti, a svoje radove možete podijeliti i s nama. Fotografije vaših uradaka možete proslijediti na e-mail nina.radovic@rivrtici.hr, a mi ćemo ih rado objaviti na našim mrežnim stranicama.

 

Želimo vam svima da što lakše prebrodite ove dane i nađete za sebe i svoju djecu lijepe trenutke zajedničkog uživanja u obitelji!