Redovni upisi

Poštovani roditelji,

ukoliko odustajete od upisa Vašeg djeteta u jaslice ili vrtić, odnosno Vaše dijete neće polaziti Dječji vrtić Rijeka unatoč tome što je upisano, molimo Vas da o tome pošaljete obavijest na eletroničku adresu CPO-a u kojeg je upisano (maestral@rivrtici.hr; zamet@rivrtici.hr; turnic@rivrtici.hr; potok@rivrtici.hr) ili na adresu info@rivrtici.hr.

 

 

Poštovani roditelji novoupisane djece,

kako nova pedagoška godina započinje 1. rujna, pozivamo Vas na roditeljske sastanke koji će se održati 31. kolovoza 2022. godine u 17,00 sati u vrtiću u kojeg je upisano Vaše dijete.

Roditelje čija će djeca polaziti objekt Baredice obavještavamo kako je otvaranje u pripremi te očekujemo početak rada sredinom rujna, o čemu ćemo Vas naknadno obavijestiti.

 

 

Važna obavijest za roditelje

 

Poštovani roditelji,

Odlukom o uvjetima i načinu sufinanciranja djelatnosti dadilja („Službene novine Grada Rijeke“, broj 15/21), propisani su uvjeti za ostvarivanje prava na sufinanciranje djelatnosti dadilja.

Pravo se može ostvariti u slučaju kada dijete, nakon provedenog upisnog postupka u tekućoj pedagoškoj godini, radi ograničenih smještajnih kapaciteta ili nemogućnosti upisa zbog starosne dobi djeteta, nije upisano u nijednu predškolsku ustanovu koja djeluje na području grada Rijeke, a koja je uvrštena u Plan mreže dječjih vrtića na području grada Rijeke („Službene novine Grada Rijeke“ broj 15/18, 4/19,13/19, 20/19 i 12/21).

Radi izdavanja odgovarajuće potvrde od strane Dječjeg vrtića Rijeka, molimo Vas da ispunjeni obrazac zahtjeva za izdavanje potvrda i mišljenja e-mailom pošaljete u CPO Vašeg prvog odabira prilikom podnošenja e-Prijave za upis djeteta u pedagošku 2022./2023. godinu.

Adrese elektroničke pošte CPO-a su sljedeće:

 

Objava Liste s konačnim rezultatima upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu

 

Listu s konačnim rezultatima upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 

Poštovani roditelji,

pozivamo Vas na sastanke za roditelje novoupisane djece, koji će se održati:

 

 • za CPO Zamet

- 30. lipnja 2022. godine, u dvorani PPO-a Srdoči, Srdoči 55

- za roditelje djece jasličkog uzrasta u 17:00 sati

- za roditelje djece vrtićkog uzrasta u 18:00 sati

 

 • za CPO Turnić

- 29. lipnja 2022. godine u 17:00 u PPO-u Mavrica, Mihovilići 33 - za roditelje djece upisane u PPO Turnić, Radost i Pehlin

- 30. lipnja 2022. godine u 17:00 u PPO-u Mavrica, Mihovilići 33 - za roditelje djece upisane u PPO Mavrica, Gardelin i Krnjevo

 

 • za CPO Maestral

- 27. lipnja 2022. godine u 17:00 sati u PPO-u Drenova, Stanka Frankovića 7/a - za roditelje djece upisane u jaslički program PPO-a Drenova i Rastočine

- 27. lipnja 2022. godine u 17:00 sati u PPO-u Maestral, Kozala 47/a - za roditelje djece upisane u vrtićke programe PPO-a Belveder, Gabbiano, Maestral i Rastočine

- 28. lipnja 2022. godine u 17:00 sati u PPO-u Maestral, Kozala 47/a - za roditelje djece upisane u jaslički program PPO-a Belveder i Kozala

- 28. lipnja 2022. godine u 18:00 sati u PPO-u Maestral, Kozala 47/a - za roditelje djece upisane u jaslički program PPO-a Maestral

 

 • za CPO Potok

- 13. lipnja 2022. godine u PPO-u Mavrica, Mihovilići 33

- za roditelje djece jasličkog uzrasta u 16:00 sati

- za roditelje djece vrtićkog uzrasta u 17:00 sati

 

Molimo roditelje da na sastanak dođu bez djece.

S veseljem Vas očekujemo!

Dječji vrtić Rijeka

___________________________________________

 

Objava Liste reda prvenstva s rezultatima prijava upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu

 

Listu reda prvenstva s rezultatima prijava upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Roditelj ima pravo prigovora na Listu u dijelu koji se odnosi na njegovo dijete u roku za podnošenje prigovora od 23. do 25. svibnja 2022. godine.

Konačni rezultati upisa bit će objavljeni 10. lipnja 2022. godine na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Rijeka te oglasnim pločama sjedišta CPO-a.

 

_____________________

 

Važna obavijest za roditelje

Objava privremenih rezultata upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu

Lista reda prvenstva s rezultatima prijava upisa u pedagošku 2022./2023. godinu u Dječji vrtić Rijeka bit će objavljena  20. svibnja 2022. godine na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Rijeka te oglasnim pločama sjedišta CPO-a.

Roditelj ima pravo prigovora na listu u dijelu koji se odnosi na njegovo dijete, a rok za podnošenje prigovora trajat će od 23. do 25. svibnja 2022. godine.

Konačni rezultati upisa bit će objavljeni 10. lipnja 2022. godine na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Rijeka te oglasnim pločama sjedišta CPO-a.

Više o navedenom možete pronaći na mrežnim stranicama Grada Rijeke, na poveznici:  https://www.rijeka.hr/objava-privremenih-rezultata-upisa-u-djecje-vrtice-20-svibnja-2/

 

_____________________

 

Važna obavijest za roditelje

Zbog poteškoća u radu nacionalne aplikacije za upise u vrtiće, rok objave privremenih rezultata upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu odgađa se do daljnjeg

Zbog značajnih problema koji su se pojavili u radu nacionalne aplikacije e-Upisi te potrebnih dodatnih tehničkih dorada na kojima rade Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Lista reda prvenstva s rezultatima prijava upisa neće biti objavljena 10. svibnja 2022. godine kako je ranije najavljeno. Objava Lista reda prvenstva s rezultatima prijava upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu, odgađa se do daljnjega.

https://www.rijeka.hr/zbog-poteskoca-u-radu-nacionalne-aplikacije-za-upise-u-vrtice-rok-objave-privremenih-rezultata-odgada-se-daljnjeg-2/

_____________________

e-Upisi - Obavijest roditeljima

Nakon završenih evaluacija i dopuna dokumentacije, nacionalna aplikacija e-Upisi danas je zatvorena za daljnje dopune i ispravke, a roditelji koji su prijavili djecu u vrtiće danas putem aplikacije mogu vidjeti ostvarene bodove prema kriterijima i dokumentaciji koje su izabrali odnosno priložili u navedenoj aplikaciji.

S obzirom na poteškoće koje su se prilikom upisa pojavljivale u radu same aplikacije, tim za upise u riječke vrtiće uputio je danas poruke svim roditeljima da će na ostvarene bodove biti moguće uložiti prigovore i to nakon objave privremenih rezultata upisa. Ovi će privremeni rezultati biti dostupni na mrežnim stranicama riječkih vrtića od 10. svibnja 2022.

Rok za podnošenje prigovora trajat će od 11. do 13. svibnja 2022.

O svim daljnjim novitetima roditelji će biti obaviješteni e-mailom ili putem web stranica riječkih vrtića, odnosno portala Grada Rijeke.

Podsjećamo, Rijeka se ove godine uključila u nacionalni projekt e-Upisa i po prvi puta se upisi u dječje vrtiće provode putem nacionalne aplikacije.

E-Upisi u vrtiće dio su projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ koji provode Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Kako je riječ o novom modelu odnosno novoj aplikaciji čije ispunjavanje je za dio roditelja predstavljalo izazov, tim za upise u riječke vrtiće koji je pomagao roditeljima tijekom cijelog procesa prijava danas se ujedno svim roditeljima i zahvalio na korištenju aplikacije, strpljenju i susretljivosti.

Podsjećamo također i da će Liste s konačnim rezultatima upisa bit će objavljene na mrežnim stranicama vrtića 24. svibnja 2022. godine.

_____________________

Poštovani roditelji,

primili smo informaciju kako aplikacija e-Upisi ima određene tehničke poteškoće koje otežavaju predaju prijava na današnji dan kao posljednji dan roka.

Stoga Vas molimo da, ukoliko imate poteškoće s aplikacijom prilikom dostave prijave za upis, danas do pola noći pošaljete informaciju o tome na e-adresu CPO-a koji je Vaš prvi odabir pri upisu (za CPO Zamet: zamet@rivrtici.hr; za CPO Potok: potok@rivrtici.hr; za CPO Turnić: turnic@rivrtici.hr; za CPO Maestral: maestral@rivrtici.hr).

Roditeljima koji pošalju obavijest tijekom današnjeg dana omogućit će se upis i tijekom utorka, 19. travnja 2022. godine.

Molimo roditelje da u svojem dopisu navedu i broj telefona na koji će ih vrtić kontaktirati tijekom utorka radi podnošenja prijave za upis svojeg djeteta.

S poštovanjem,

Dječji vrtić Rijeka

 

_____________________

Poštovani roditelji,

na mrežnoj stranici Grada Rijeke objavljene su korisne informacije o ovogodišnjim e-Upisima. Tekst možete pronaći na sljedećoj poveznici.

S poštovanjem,

Dječji vrtić Rijeka

_____________________

Poštovani roditelji,

Dječji vrtić Rijeka objavio je Natječaj za upis djece u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu.

Upisi djece ove će se godine po prvi put provesti isključivo putem aplikacije e-Upisi, dostupne na portalu e-Građani i to u razdoblju od 7. do 15. travnja 2022. godine.

Aplikaciju je razvio Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, a njezina je velika pogodnost što prijavu za upis šaljete iz vlastitog doma. Zbog povezanosti s državnim servisima, određeni dio potrebne dokumentacije sam će sustav dohvatiti u Vašu prijavu.

 

Aplikaciji možete pristupiti putem poveznice: https://vrtici.e-upisi.hr/.  

Upute za korištenje sustava koje je sastavio Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 

Preduvjeti korištenja aplikacije e-Upisi su:

 • dodijeljen OIB,
 • posjedovanje važeće vjerodajnice za pristup sustavu,
 • evidentiran odnos roditelj i dijete.

Kako biste spremni dočekali upise, molimo Vas da provjerite valjanost svoje vjerodajnice za pristup portalu e-Građani. Ukoliko ju još niste pribavili, popis svih prihvaćenih vjerodajnica nalazi se na poveznici: https://gov.hr/hr/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1792.

Popis nužne dokumentacije i dokaza o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu koje je roditelj dužan priložiti prilikom podnošenja prijave za upis, sadržan je u Odluci o upisu djece i mjerilima upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu te Pravilniku o upisu djece u Dječji vrtić Rijeka.

Prijavi se obvezno mora priložiti sljedeće dokumente koje nije moguće pribaviti putem sustava e-Građani:

 1. potvrda o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu (provjera urednog cijepljenja), ne starija od mjesec dana;
 2. sva relevantna dokumentacija u slučaju da dijete ima zdravstvenu ili razvojnu teškoću;
 3. ispunjen obrazac Dječjeg vrtića Rijeka - izjava o prebivalištu i članovima kućanstva;
 4. ispunjen obrazac inicijalnog upitnika Dječjeg vrtića Rijeka namijenjenog roditelju (nije potrebno ispunjavati upitnik u sustavu e-Upisa);
 5. ispunjen obrazac - izjava roditelja o pripadnosti talijanskoj nacionalnoj manjini (za programe za djecu pripadnika talijanske nacionalne manjine);
 6. potvrdu poslodavca o smjenskom radu oba roditelja (ne stariju od mjesec dana od dana podnošenja prijave) (u slučaju upisa u smjenski redoviti cjelodnevni program)
 7. dokaze o primanjima ostvarenim u posljednja tri mjeseca, radi utvrđivanja iznosa sudjelovanja roditelja u plaćanju mjesečne cijene usluga Ustanove (sukladno odluci o upisu djece i mjerilima upisa u dječji vrtić te pravilniku o upisu djece) - za roditelje koji ostvaruju prihode. Roditelj koji ne dostavi podatke o prihodima, sudjeluje u mjesečnoj cijeni usluga u visini najvećeg iznosa kojeg utvrđuje osnivač Odlukom o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Rijeka od roditelja-korisnika usluga.

Samo iznimno, u situaciji kada roditelj iz objektivnih razloga nije u mogućnosti izvršiti prijavu putem aplikacije, prijavu u njegovo ime može podnijeti administrator vrtića. Roditelj se u tom slučaju mora najaviti u CPO svojeg prvog upisnog izbora zaključno do 11. travnja 2022. godine. Po odobrenju njegove zamolbe za pomoć pri podnošenju prijave, roditelj će biti obaviješten o terminu dolaska.

Roditelj se najavljuje na brojeve telefona (od 8,00 do 15,00 sati), odnosno na sljedeće adrese:

- za CPO Zamet: zamet@rivrtici.hr ili 051 261 592

- za CPO Potok: potok@rivrtici.hr ili 051 211 205

- za CPO Turnić: turnic@rivrtici.hr ili 051 445 431

- za CPO Maestral: maestral@rivrtici.hr ili 051 514 395.

 

Za sve roditelje Grad Rijeka je u kontekstu tehničke podrške i pomoći prilikom prijavljivanja u sam sustav e-Građani i u sustav e-Upisi, osigurao dežurni telefon 209-911 za telefonske upite od 8-16 sati svakog radnog dana te mail adresu: upisi.vrtici@rijeka.hr.

 

Nakon dovršetka procesa prijava, točnije nakon 15. travnja 2022. godine, pregledavat će se prijave sukladno dostavljenoj dokumentaciji i prijavljenim prioritetima te izvršiti bodovanje.

Od 18. travnja do 29. travnja roditelji su obvezni ponovno ući u aplikaciju i provjeriti trebaju li dopuniti svoju prijavu.

Prvi rezultati upisa bit će objavljeni na oglasnim pločama sjedišta CPO-a te mrežnim stranicama vrtića 20. svibnja 2022. godine. Roditelj ima pravo prigovora na listu reda prvenstva u dijelu koji se odnosi na njegovo dijete u roku od 3 dana od objave Liste reda prvenstva.

Roditelj koji odustaje od upisa dužan se o tome pisano očitovati potpisivanjem izjave o odustajanju u razdoblju koje je predviđeno za podnošenje prigovora.

Lista s konačnim rezultatima upisa bit će objavljena 10. lipnja 2022. godine.

Po potrebi, roditelje i dijete će se pozvati na inicijalni razgovor.

Djeca u vrtić kreću od 1. rujna 2022. godine, kada počinje pedagoška 2022./2023. godina. Tada roditelji potpisuju ugovor te plaćaju beskamatni predujam, kao potvrdu upisa djeteta.

___________________________________________________

 

Dječji vrtić Rijeka kao javnu ovlast obavlja poslove vezane uz upis djece u dječji vrtić i ispis djece s vođenjem odgovarajuće dokumentacije. 

Upis djece u Dječji vrtić Rijeka provodi se sukladno sljedećim propisima:

 1. Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju („Narodne novine“ broj 10/97, 107/07, 94/13 i 98/19)
 2. Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Rijeka („Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 14/13)
 3. Odluka o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Rijeka od roditelja-korisnika usluga ("Službene novine Grada Rijeke", broj 15/21)
 4. Pravilnik o upisu djece u Dječji vrtić Rijeka, od 18. ožujka 2022. godine i Ispravak Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Rijeka
 5. Odluka o upisu djece i mjerilima upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022./2023. godinu
 6. Odluka o izmjenama Odluke o upisu djece i mjerilima upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2022/2023. godinu

Odluku o upisu djece u Dječji vrtić Rijeka donosi Upravno vijeće za svaku pedagošku godinu, uz suglasnost osnivača. Temeljem Odluke Ustanova objavljuje natječaj za upis djece, u pravilu, na proljeće tekuće pedagoške godine.

Red prvenstva pri upisu određen je Odlukom o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Rijeka koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Rijeke, a razrađen metodom bodovanja u Pravilniku o upisu djece u Dječji vrtić Rijeka.