Iskazivanje interesa i potrebe za korištenjem usluga od 11. svibnja 2020.

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je 30. travnja objavio dokument pod nazivom "Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu". Donijete Upute prethode 3. fazi plana Vlade Republike Hrvatske za ublažavanje mjera uvedenih zbog suzbijanja pandemije koronavirusa, najavljenoj za 11. svibnja.

Iako je trenutna epidemiološka situacija povoljna, još se uvijek nalazimo daleko od načina života na koji smo bili navikli prije pojave epidemije te je stoga i nadalje potrebno dosljedno i odgovorno pridržavati se propisanih antiepidemijskih mjera.

Najvažnije odrednice Uputa HZJZ-a koje se odnose na dječje vrtiće su sljedeće:

  • Boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom, odnosno kućanstvo.
  • Preporučuje se ostanak kod kuće djece i djelatnika s određenim kroničnim bolestima, kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju kroničnu bolest ili su starije životne dobi (65 i više godina).
  • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati kako bi se u vrtiću moglo poštivati mjere fizičkog razmaka.

Više o preporučenim mjerama, postupcima i uvjetima koje predškolska ustanova treba zadovoljiti kako bi se povećala sigurnost djece i djelatnika u vrtiću, molimo, pažljivo pročitajte u dokumentu Uputa te shodno tome i realnoj obiteljskoj situaciji odlučite o tome hoćete li Vaše dijete prijaviti za dolazak u vrtić ili ne. Sukladno uputama, odgojno-obrazovne skupine mogu imati najviše 9 djece. Nakon formiranja skupina i početka rada 11.5.2020., nova se djeca neće primati u skupinu daljnjih 14 dana (uključujući neradne dane), što znači do 24.5.2020.

Obrazac pisane izjave u obvezi je potpisati svaki roditelj čije će dijete biti prijavljeno za dolazak u vrtić, čime će roditelj potvrditi kako je dijete zdravo (bez povišene tjelesne temperature i respiratornih simptoma), kako nije bilo u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 niti je pod sumnjom da bi moglo biti zaraženo ovom bolešću, potvrdit će zatim kako oba roditelja rade i nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djeteta i kako je upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Obrazac izjave možete podignuti i ispuniti klikom na sljedeću poveznicu: IZJAVA

Obrazac je potrebno dostaviti na e-mail adresu voditeljice Centra predškolskog odgoja u koji je dijete upisano zaključno do srijede 6. svibnja 2020.:

  1. CPO Maestral: voditeljica Iris Pinzovski, e-mail adresa: iris.pinzovski@rivrtici.hr
  2. CPO Potok: voditeljica Vanessa Šćulac, e-mail adresa: vanessa.sculac@rivrtici.hr
  3. CPO Turnić: voditeljica Aleksandra Simčić, e-mail adresa: aleksandra.simcic@rivrtici.hr
  4. CPO Zamet: voditeljica Alida Anić, e-mail adresa: alida.anic@rivrtici.hr.

Za roditelje koji nemaju mogućnost dostave obrasca izjave elektroničkim putem, isti mogu podignuti u tiskanom obliku u sjedištu svakog Centra predškolskog odgoja.

 

Roditelj koji odluči dijete ne dovoditi u vrtić u razdoblju proglašene epidemije ima mogućnost ispisa djeteta ili nekorištenja usluga. Mjesečna cijena usluge Dječjeg vrtića Rijeka obračunava se sukladno broju dana korištenja usluge.