News

20.04 2018.
Djeca i odgojitelji Dječjeg vrtića Rijeka prisustvovali su Festivalu znanosti koji se održavao od 16. do 22. travnja 2018. godine u Rijeci s temom „Znanstvena otkrića“. U sklopu Festivala posjetili su interaktivne radionice i prezentacije organizirane u Prirodoslovnom muzeju i Kampusu. U srijedu, 18. travnja, kroz manifestaciju "Vrtići za vrtiće" u Prirodoslovnom muzeju svojim su vršnjacima pokazali kako su istraživali zrak i vodu, lotosov cvijet, papučicu, elektricitet, magnetizam, struju.
19.04 2018.
Riječka književnica Diana Rosandić predstavila je djeci našeg vrtića svoju priču „Ćelavi jež“ iz istoimene zbirke priča za najmlađe. Djeca su sa zanimanjem pratila priču te je odmah dogovoren i sljedeći susret krajem pedagoške godine. La scritrice fiumana Diana Rosandić ha presentato ai bambini della nostra scuola dell'infanzia il racconto „Il riccio calvo“ dell' ononima raccolta di storie per i piu piccini.I bambini hanno seguito con interesse la storia e  cosi abbiamo concordato subito il prossimo incontro a fine dell'anno scolastico.
18.04 2018.
Dragi roditelji, pozivamo Vas da i ove godine u pratnji svojih mališana sudjelujete u utrci "dm mići trk" za djecu predškolske dobi koja će se održati na Korzu 22.travnja 2018. s početkom u 10:30 sati. Kupnjom narukvice ili majice možete se uključiti u humanitarnu akciju "Trčim i pomažem", a sav prihod namijenjen je Sportskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke za nabavku sportske opreme i rekvizita za sportaše s invaliditetom. Prikaz predviđene rute utrke "dm mići trk" pogledajte...
18.04 2018.
PPO Delfin sudjelovao je na natječaju za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem glazbe francuskog majstora Claudea Debussyja pod nazivom „Radost slikanja uz glazbu“ u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Na natječaj je pristiglo 979 radova iz 17 županija i 44 pripadajuća grada. Članovi ocjenjivačkog suda Biserka Rauter Plančić (predsjednica i povjesničarka umjetnosti), Katarina Krpan (prof. glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu), Jagoda Popović (akademska slikarica) i dr. sc. Zdenka Weber (muzikolog) odabrali su...
12.04 2018.
Krajem ožujka uspješno je realiziran još jedan Uskrsni sajam na kojem su bili izloženi radovi djece vrtića. Posebno nas vesele posjete bivših polaznika vrtića. Sredstva prikupljena od donacija sajma koristiti će se za daljnja ulaganja u knjižni fond biblioteke, estetsko uređenje prostora te unaprjeđivanje odgojno obrazovnog rada vrtića.
12.04 2018.
Dječji vrtić Maestral i ove je godine obilježio Dan svjesnosti o autizmu. Odgojitelji su za djecu organizirali igre i aktivnosti na vanjskom prostoru, a svečanosti su se kao gosti pridružili i učenici Medicinske škole u Rijeci te djeca i odgojitelji Podcentra Gabbiano. Također, u suradnji s Udrugom za skrb autističnih osoba, Svjetski dan svjesnosti o autizmu simbolički je obilježen puštanjem plavih balona na Korzu u prisutnosti gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, predstavnika grada Rijeke, Centra za autizam, roditelja i djece vrtića Maestral te djece i odgojitelja vrtića Delfin. Na taj smo...
30.03 2018.
U razdoblju od 12. do 16. ožujka 2018.g djeca iz skupina „Zvjezdice“, „Mravi“ i „Morski psi“ PPO-a Srdoči boravila su na zimovanju u Staroj Sušici. Uživali su u sanjkanju, grudanju, izradi skulptura od snijega te nogometu na snijegu, a u dvorcu u raznim sadržajima kao što su potraga za blagom, likovne aktivnosti, mini olimpijada, večer ludih frizura… Uspomene na ovo zimovanje djeca će sigurno dugo sačuvati.
26.03 2018.
U periodu od 12. do 16. ožujka 2018. godine djeca u godini pred polazak u osnovnu školu provela su na zimovanju u Staroj Sušici. Iako smo zbog lošeg vremena ranijih dana strahovali hoće li nam vrijeme biti naklonjeno, proveli smo pet lijepih dana na snijegu, uz barem 2-3 sata sunca dnevno. Osim igara na snijegu u jutarnjim satima, popodneva smo provodili u likovnim aktivnostima, takmičarskim igrama i djeci najdražoj potrazi za ključem princezina dvorca. Večernje aktivnosti bile su također vrlo vesele. Djeci se najviše svidjela aktivnost tematskog naziva ''Veče ludih frizura''. Na povratku u...
26.03 2018.
CPO Maestral PPO Delfin   Djeca skupine "Koralji" obilježila su 22. ožujak, Dan voda. Kroz cjelodnevne aktivnosti, predviđanja i istraživanja bavili su se temama: kakvog okusa je voda, što se događa kad u vodu stavimo boju, što u vodi tone, a što pluta. Pratili su kako voda "bježi" iz jedne staklenke u drugu. Za kraj su na staklenkama s vodom i zasvirali.
16.03 2018.
U sklopu projekta Tudi ti se angel gospodin Janez Štos, slikar i Kulturno društvo Bazovica donirali su vrijedna didaktička sredstva djeci vrtića Krnjevo, skupini u koju su uključena djeca s teškoćama. Dobivena sredstva omogućit će djeci poticajnije okruženje za senzo motorički razvoj. Pridonijet će kvalitetnijoj socijalnoj interakciji i radosnom druženju djece u vrtiću Krnjevo.

Pages