News

08.02 2018.
23. siječnja 2018. godine organizirane su u PPO-u Gabbiano pričaonica i kreativna radionica za djecu i roditelje na temu „Snjegovići“ Il 23 gennaio 2018 nell'asilo Gabbiano sono stati realizzati il cantastorie e il laboratorio creativo per bambini e genitori sul tema “Pupazzi di neve”.  
05.02 2018.
Dječji vrtić "Krijesnica" na Dječjoj karnevalskoj povorci predstavila se maskom "Portić sa Kantride". Prepoznatljivim obilježjem  Portića na Kantridi, djeca, odgojitelji i roditelji pridonijeli su svojim izgledom i osmijehom "petom godišnjem dobu" u našem gradu Rijeci.
02.02 2018.
U ponedjeljak, 22. siječnja u 11 sati svečano je otvoren naš novoizgrađeni vrtić Đurđice. U prigodnoj svečanosti sudjelovala su, uz ostale, i djeca odgojno – obrazovnih skupina “Loptice”, “Pčelice” i “Leptirići” s pjesmama “Đurđice”, “More” te “Rika i ja”. Samo otvorenje obilježio je simbolični čin prolaska riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela s djecom vrtića ispod valova. Novi objekt sastoji se od prizemlja s 5 jasličkih skupina , kata s 5 vrtićkih skupina i vanjskog prostora opremljenog igrališnim spravama te može primiti ukupno 175 djece . Vrtić “Đurđice” postat će Vježbaonica...
02.02 2018.
U mjesecu blagdana – prosincu, odgojitelji CPO Maestral imali su priliku naučiti kako primijeniti tehniku rada s nepredenom vunom u radu s djecom. Podatni materijal, upute voditeljice radionice Jasmine Pamuković i vlastita kreativnost rezultirale su prelijepim uradcima za dječje sobe.
01.02 2018.
Peto godišnje doba zavladalo je i vrtićem Delfin. Uz svakodnevne igre maskiranja, svaki petak prijepodne posvećen je maškarama, maškaranim igrama i plesu. U subotu, 27.01. naša maškarana družina pridružila se Dječjoj karnevalskoj povorci s maskom "Trolovi iz Delfina".
01.02 2018.
30.1.2018.g vatrogasci DVD-a “Kras” Šapjane, donirali su senzornu ploču na radost bolesne dječice u vrtiću  pri Dječjoj bolnici Kantrida. Senzorna ploča će nam puno pomoći u našem radu u bolnici. Posjet DVD-a su popratili i novinari te je članak objavljen 31.1.2018.g u Novom listu.
26.01 2018.
Vrijedne ruke i maštovitost roditelja i djece iz Vrtića Krijesnica, uz potporu i upute odgojiteljica, započele su stvaranje maske za Dječju karnevalsku povorku na kojoj će se PPO "Krijesnica" predstaviti kao "Portić sa Kantride". Njegujući tradiciju stvaranja maske u zajedništvu i suradnji, roditelji i djeca uz odgojiteljice skupina i ove se godine pripremaju u punom zamahu. Vidimo se u subotu u punom sjaju i prepoznatljivom obilježju "Portića sa Kantride".
21.12 2017.
U suradnji s Mjesnim odborom Krimeja, kod njih smo organizirali doček Djeda Božićnjaka. U petak, 15. prosinca 2017. godine u 18,00 sati, djeca i odgojiteljice našeg vrtića izvele su prigodni program. U holu MO Krimeja postavljena je i prodajna izložba dječjih radova za sve posjetitelje. Djed Božićnjak darivao je svako dijete velikom loptom i prigodnim paketićima.
19.12 2017.
Tradicionalno smo u PPO-u Krijesnica, kao i svake godine, obilježili vrijeme adventa i nadolazećih božićnih blagdana uz kreativne radionice te druženja djece, roditelja i odgajatelja. Uz ugodnu atmosferu i zdrave slastice, djeca i roditelji sa svojim su odgojiteljima kreirali i izrađivali prekrasne prigodne ukrase. Nakon druženja započeo je i naš tradicionalni Božićni sajam. Sretne i ugodne blagdane želi Vam PPO Krijesnica.
14.12 2017.
Donacija MRK Zamet vrtiću pri Dječjoj bolnici Kantrida razveselila je bolesnu djecu.

Pages