News

04.12 2018.
Odgojiteljice Dječjeg vrtića Rijeka - Jadranka Laptošević, Marta Cargill, Dunja Stolac i Mirela Peić te voditeljica CPO-a Potok Vanessa Šćulac sudjelovale su u mobilnosti Erasmus + programa u Francuskoj u mjestu Saint Selve. Tema susreta bio je origami i papier mache u cilju promicanja umjetničkih i humanističkih vrijednosti. Aktivnosti su provedene s djecom u dobi od 3 i 4 godine (papier mache – izrada trsa i grožđa) te s djecom od 6 i 7 godina (origami – kuverte i pisma te avioni). Različite aktivnosti odvijale su se na različitim lokacijama: od škole i njezina okruženja u Saint Selveu do...
28.11 2018.
Kao i svake godine do sada, i ove godine su djeca polaznici PPO-a Belveder u suradnji s odgojiteljicama organizirali Jesensku svečanost. Tom su prigodom pripremili dvije zanimljive scenske izvedbe pod nazivom „Jesenko“ i „Bundeva“, nakon čega su se sudionici počastili jesenskim plodovima prethodno pripremljenim i izloženim na maloj improviziranoj tržnici.
28.11 2018.
Diljem Europe i ove godine su obilježeni Dani Erasmusa („Erasmus Days") na kojima su sudionici imali priliku doznati više o rezultatima projekata programa Erasmus+ te se nadahnuti na vlastito sudjelovanje u ovom najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Dani Erasmusa prvi su puta održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. Prošle godine je u dva dana trajanja te manifestacije ukupno održano 625 događaja u 324 grada diljem 11 europskih zemalja. Svi događaji mogu se pretraživati na interaktivnoj karti...
05.10 2018.
  U nedjelju, 30. rujna 2018., djeca PPO-a Zamet prisustvovala su u pratnji odgojiteljica nogometnoj utakmici HNK Rijeka - NK Slaven Belupo. Djeca su imala priliku u neposrednom navijačkom okruženju stvarati vlastite spoznaje o kulturi navijanja. Izvrsna pozitivna atmosfera i okruženje oduševili su djecu i održavali njihov interes do samog kraja utakmice. Veselimo se ponovnom pozivu organizatora!
05.10 2018.
Dana 10. rujna 2018. godine polaznici PPO-a Zamet obilježili su Olimpijski dan organiziranjem raznih sportskih igara i natjecanja (skupljanje loptica po bojama, štafetne igre i poligoni) te su sportske sadržaje popratili likovnim radovima kao i izradom olimpijskih krugova od različitih materijala. Naučili su Olimpijski moto na latinskom (Citius, Altius, Fortius) i na hrvatskom (brže, više, jače) te što su Olimpijski plamen i Olimpijska baklja. Uz zabavu i veselje kroz sportske sadržaje uređen je i pano likovnim radovima djece.

Pages