News

19.02 2018.
Tijekom razvoja djeteta vrlo je važno koliko će kvalitetno razviti kompetencije iz područja prometnog odgoja. One su životno važne za djecu, jer povećavaju njihovu sigurnost u prometu, smanjuju rizik od stradavanja i mogu djetetu spasiti život. U mjesecu veljači u tome nam je kroz dva posjeta pomogla i prometna policajka Petra Bosilj. Nismo zaboravili ni njihove prve uzore u prometu – roditelje. Stoga su naredne dvije aktivnosti namijenjene upravo njima.  
19.02 2018.
Karnevalsko razdoblje započeli  smo radionicom s roditeljima gdje smo izrađivali rekvizite i uvježbavali koreografiju  za ovogodišnju karnevalsku povorku.  Kao karnevalska grupa “Smajlići” sudjelovali smo u maškaranoj povorci na Viškovu 20. siječnja i u Rijeci 27. siječnja s maskom “Svemir u malom”. Čitavo razdoblje karnevala izrađivali smo maske, uživali u maskiranju te održavali maškarane igare i plesove svakog petka u našem vrtiću. Za kraj su nas u utorak, 13. veljače, posjetili i Krimejski feštari te smo se zasladili fritulama koje su nam pripremile naše kuharice.    
19.02 2018.
Djeca iz skupina “Pčelice” i “Loptice” PPO Đurđice boravila su na zimovanju u Staroj Sušici od 12. do 14. veljače. Snijega nije nedostajalo. Uživali su u sanjkanju, grudanju, izradi snjegovića, igrama i šetnjama po snijegu, hrani u dvorcu te zabavnim večernjim sadržajima. Iskustva i uspomene iz Stare Sušice djeca će zasigurno dugo pamtiti.  
08.02 2018.
23. siječnja 2018. godine organizirane su u PPO-u Gabbiano pričaonica i kreativna radionica za djecu i roditelje na temu „Snjegovići“ Il 23 gennaio 2018 nell'asilo Gabbiano sono stati realizzati il cantastorie e il laboratorio creativo per bambini e genitori sul tema “Pupazzi di neve”.  
05.02 2018.
Dječji vrtić "Krijesnica" na Dječjoj karnevalskoj povorci predstavila se maskom "Portić sa Kantride". Prepoznatljivim obilježjem  Portića na Kantridi, djeca, odgojitelji i roditelji pridonijeli su svojim izgledom i osmijehom "petom godišnjem dobu" u našem gradu Rijeci.
02.02 2018.
U ponedjeljak, 22. siječnja u 11 sati svečano je otvoren naš novoizgrađeni vrtić Đurđice. U prigodnoj svečanosti sudjelovala su, uz ostale, i djeca odgojno – obrazovnih skupina “Loptice”, “Pčelice” i “Leptirići” s pjesmama “Đurđice”, “More” te “Rika i ja”. Samo otvorenje obilježio je simbolični čin prolaska riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela s djecom vrtića ispod valova. Novi objekt sastoji se od prizemlja s 5 jasličkih skupina , kata s 5 vrtićkih skupina i vanjskog prostora opremljenog igrališnim spravama te može primiti ukupno 175 djece . Vrtić “Đurđice” postat će Vježbaonica...
02.02 2018.
U mjesecu blagdana – prosincu, odgojitelji CPO Maestral imali su priliku naučiti kako primijeniti tehniku rada s nepredenom vunom u radu s djecom. Podatni materijal, upute voditeljice radionice Jasmine Pamuković i vlastita kreativnost rezultirale su prelijepim uradcima za dječje sobe.
01.02 2018.
Peto godišnje doba zavladalo je i vrtićem Delfin. Uz svakodnevne igre maskiranja, svaki petak prijepodne posvećen je maškarama, maškaranim igrama i plesu. U subotu, 27.01. naša maškarana družina pridružila se Dječjoj karnevalskoj povorci s maskom "Trolovi iz Delfina".
01.02 2018.
30.1.2018.g vatrogasci DVD-a “Kras” Šapjane, donirali su senzornu ploču na radost bolesne dječice u vrtiću  pri Dječjoj bolnici Kantrida. Senzorna ploča će nam puno pomoći u našem radu u bolnici. Posjet DVD-a su popratili i novinari te je članak objavljen 31.1.2018.g u Novom listu.
26.01 2018.
Vrijedne ruke i maštovitost roditelja i djece iz Vrtića Krijesnica, uz potporu i upute odgojiteljica, započele su stvaranje maske za Dječju karnevalsku povorku na kojoj će se PPO "Krijesnica" predstaviti kao "Portić sa Kantride". Njegujući tradiciju stvaranja maske u zajedništvu i suradnji, roditelji i djeca uz odgojiteljice skupina i ove se godine pripremaju u punom zamahu. Vidimo se u subotu u punom sjaju i prepoznatljivom obilježju "Portića sa Kantride".

Pages