News

03.05 2019.
Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da se 18. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke odgađa zbog lošeg vremena te će se održati iduću nedjelju, 12. svibnja 2019. godine. Zahvaljujemo se na razumijevanju.
25.02 2019.
            Obavještavamo roditelje djece - polaznika Dječjeg vrtića Rijeka da se uplate za korištenje usluga vrtića od 1. siječnja 2019. godine uplaćuju na novi žiro-račun čiji je vlasnik Grad Rijeka . Sve uplate koje se odnose na račune za siječanj, kao i nadalje, potrebno je uplatiti na novi IBAN i poziv na broj, kako bi se mogle ispravno evidentirati. Posebnu pažnju obratite na predloške koje imate u svojim računalima u kojima je potrebno izmijeniti sve postojeće podatke, budući se od 1. siječnja 2019. godine Dječji vrtić Rijeka podijelio na tri ustanove...
08.02 2019.
Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da na području našega grada djeluju tri vrtićke ustanove čiji je osnivač Grad Rijeka: Dječji vrtić Rijeka na čijim se internetskim stranicama nalazite Dječji vrtić More čije kontakte i druge informacije možete pronaći na sljedećim internetskim stranicama: https://more.rivrtici.hr Dječji vrtić Sušak čije kontakte i druge informacije možete pronaći na sljedećim internetskim stranicama: https://susak.rivrtici.hr    
09.12 2019.
U petak 6.12. djeca iz skupina za pripadnike talijanske nacionalne manjine posjetili su Zajednicu Talijana u Rijeci i  prisustvovali  predstavi Mini & Maxi, talijanske drame. Djeca su susrela Sv.Nikolu kojem su pjevala "Girotondo di Natale", a Sveti Nikola im je uručio brojne poklone. *** Venerdì 6 dicembre i bambini delle sezioni per la minoranza italiana degli asili di Fiume hanno partecipato in Comunità degli Italiani allo spettacolo Mini & Maxi del Dramma italiano. Hanno incontrato San Nicolò al quale hanno  cantato la canzone "Girotondo di Natale", ogni sezione ha portato un...
09.12 2019.
U utorak 3.12. PPO Gardelin je posjetila koordinatorica programa Gradske knjižnice Rijeka Verena Tibljaš koja je Gardelincima u blagdanski uređenoj pričaonici pročitala slikovnicu "Pas sa zgodnim ušima" autorice Lauren Child.  
04.12 2019.
Dana 2. prosinca 2019. vrtićku skupinu "Pčelice" u Dječjem vrtiću Gardelin posjetile su studentice dentalne medicine koje su djeci na zanimljiv način pokazale kako ispravno četkati zube. Djeca su imala priliku studenticama pokazati kako oni svakodnevno peru zube, centar liječnika te su im ispričali poučnu priču o važnosti oralne higijene "Gric i Grec".
29.11 2019.
Odgajatelji i djeca skupine „Ribice“ Dječjeg vrtića Zvonimir Cviić obilježila je Svjetski dan djeteta učeći o prijateljstvu, zajedništvu i pravu na različitost. Odgajateljice su pripremile brojne aktivnosti u kojima su djeca mogla iskusiti važnost prijateljstva i zajedničkog rada unatoč međusobnim različitostima.  
28.11 2019.
Povodom obilježavanja 30. godišnjice Konvencije o pravima djece, u PPO Oblačiću, CPO Zamet odgajateljice su s djecom izradile plakat na temu prava djece. Dok su djeca crtala o svojim pravima, odgajateljice su prikupljale zanimljive izreke i tako je nastao zajednički plakat.
28.11 2019.
…svaki pojedinac i svaki dio društva...poučavanjem, odgojem i obrazovanjem treba težiti promicanju ljudskih prava i sloboda                                     Preambula, Opća deklaracija o ljudskim pravima   Povodom Međunarodnog dana dječjih prava, 20.11.2019. i obilježavanja 30 godina Konvencije o pravima djeteta, u Centru predškolskog odgoja Turnić organizirane su brojne aktivnosti. Djeca su se upoznavala s pojmom prava i vrstama dječjih prava. Igrama i aktivnostima poticalo se zajedništvo, suradnja, upoznavanje i osvještavanje sebe kao osobe, sebe u odnosu na druge i društvenu okolinu.
26.11 2019.
Djeca iz skupine Sunašca, u pratnji roditelja i odgajateljica, posjetila su zubaricu, dr. med. dent. Ingrid Balić koja im je pokazala svoju ordinaciju. Većina djece se odvažila i hrabro sjela na stolicu za pregled te im je zubarica pregledala zube i zaključila da su vrlo zdravi. Uz ugodno druženje i izmjenu poklona, dogovoren je ponovni susret na proljeće.  

Pages