18. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke

Olimpijski festival dječjih vrtića manifestacija je njegovanja vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskoga društva. Učeći ih prijateljstvu, razumijevanju različitosti, natjecanju u fair play ozračju, ovaj tradicionalni Festival olimpizma provodi se 18. godinu za redom u suradnji sa sportskim zajednicama. Kao suorganizator, inicijator i osnivač Festivala, Hrvatski olimpijski odbor svakom djetetu dodjeljuje prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima Festivala i HOO-a, a prva tri vrtića u završnici natjecanja dodatno još dobivaju poklon pakete sa sportskim rekvizitima.

18. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke održat će se u subotu, 4. svibnja 2019. godine s početkom u 9:30 sati na Stadionu Kantrida. Na ovom će gradskom natjecanju sudjelovati 480 djece iz dječjih vrtića s područja grada Rijeke odnosno ukupno 12 ekipa iz Dječjeg vrtića Rijeka (Centri predškolskog odgoja Zamet i Turnić), Dječjeg vrtića More, Dječjeg vrtića Sušak i Dječjeg vrtića Mali Princ. Predviđeni dolazak djece je do 8:30 sati i to na zapadni ulaz stadiona gdje će ih preuzeti odgajatelji

Djeca se natječu u malom nogometu te 4 atletske discipline: trčanje na 50 m, štafeta 4 x 25m i skok u dalj.

Završetak Olimpijskog festivala predviđen je oko 13 sati. Pobjednici u pojedinim disciplinama predstavljati će grad Rijeku na 18. olimpijskom festivalu dječjih vrtića Primorsko-goranske županije koji će se održati 18. svibnja 2019. godine na Rabu, a čiji je domaćin Dječji vrtić „Pahuljica“.

Za sve će sudionike biti osigurane majice i kape, a također i okrijepa (sendvič i voće). Sa sobom djeca trebaju ponijeti ruksak s bočicom vode, vjetrovku te majicu dugih rukava u slučaju potrebe.