Dani Erasmusa u Dječjem vrtiću Rijeka

Diljem Europe i ove godine su obilježeni Dani Erasmusa („Erasmus Days") na kojima su sudionici imali priliku doznati više o rezultatima projekata programa Erasmus+ te se nadahnuti na vlastito sudjelovanje u ovom najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.

Dani Erasmusa prvi su puta održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. Prošle godine je u dva dana trajanja te manifestacije ukupno održano 625 događaja u 324 grada diljem 11 europskih zemalja.

Svi događaji mogu se pretraživati na interaktivnoj karti na portalu  www.erasmusdays.eu

Svoje iskustvo u provedbi projekta u PPO-u Srdoči podijelile su odgojiteljice Dječjeg vrtića Rijeka. Kroz prezentacije, filmove i praktične primjere sudionici su vidjeli tijek rada na projektu „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“. Isprobali su različite igre, upoznali se s novim pjesmama, iskušali se u likovnim aktivnostima.

U  obilježavanje međunarodnog Erasmus dana uključio se i CPO Potok.  U tri skupine (dvije skupine djece iz  PPO-a Podmurvice i jedna skupina iz PPO-a Potok) izvodile su se aktivnosti iz projekta. Provodeći aktivnosti iz projekta u svojim skupinama odgojiteljice su prikazale neke od mnogobrojnih radova koji su nastali u projektu.

Aktivnosti u PPO Podmurvice:

Aktivnosti u PPO Podmurvice:

U odgojnoj skupini Mačići izvodila se aktivnost “Tijelo u pokretu” a u skupini Civette “Reprodukcije autoportreta” i “Tijelo u pokretu”. U odgojnoj skupini Civette: reprodukcija autoportreta (tempera, flomaster, olovka).

Djeca su isprobala različite tehnike, smislila su neke svoje te došla do lijepih i zanimljivih rezultata. Povezali smo se, podijelili iskustva, stekli nova što je dugoročna dobrobit za svih.

Aktivnosti u PPO Potok:

U odgojnoj skupini Loptice provodile su se aktivnosti modeliranja drveta neoblikovanim materijalima, izrada jesenjeg drveća (kolaž, prirodni materijali), te otiskivanje lišća (lišće, vosak, akvarel).

Ponuđeni poticaji kod djece su potaknuli zanimanje kako za likovne tehnike tako i za materijale koji smo skupili u prirodi. Nastali radovi izloženi su u prostoru sobe kako bi i roditelji mogli uživati u njima, te će se njima nadopuniti istraživački centar.