Erasmus dani 2023. obilježeni u Dječjoj kući

U cijelom svijetu #ErasmusDays održava se od 9. do 14. listopada, a ove godine već sedmu godinu za redom. Tema ovogodišnjih Erasmus dana je godina vještina.

Na karti događaja, povodom Erasmus dana, nalazi se i Dječji vrtić Rijeka. Prezentirali smo naše projekte i sudjelovali u organizaciji međužupanijskog stručnog skupa S druge strane Erasmus-a za djelatnike predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, u predivnom i izazovnom okruženju Dječje kuće. Skup je organiziran u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, a inicijator događaja Erasmus+ ambasadorica Vanessa Šćulac. Sudjelovalo je stotinjak odgojitelja, učitelja i drugih stručnjaka, a predstavljeno je 11 projekata iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Na stručnom skupu sudionici su se mogli upoznati s različitim projektima: Daj 5 za Europski let i Bez umjetnosti nema inovacija iz Dječjeg vrtića Rijeka; Urbani vrtovi i STEM aktivnosti, Dječjeg vrtića More; Učenje na otvorenom za sve, Dječjeg vrtića Viškovo; Kreativnošću do vrtića po mjeri djeteta, Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, Labin; Nordijski pristup za zeleniju školu, OŠ dr. Branimira Markovića, Ravna Gora; Digi4clima, Centra tehničke kulture iz Rijeke; Spretni i sretni, OŠ Bakar; Algolittle, UFRI. O Akreditaciji smo doznali više od predstavnika iz OŠ Podmurvice, Rijeka i OŠ Pećine, Rijeka.

Stručni skup nas je obogatio za nova znanja i ideje za nove projekte, odnosno moguće rezultate.

https://www.facebook.com/djecjakuca

https://www.facebook.com/events/2509838365851270/

http://os-podmurvice-ri.skole.hr/?news_hk=1&news_id=2614&mshow=1034#mod_news

#ErasmusPlus #ErasmusDays2023