Erasmus + KA1 mobilnost na Malti

                 

                

 

ERASMUS+ KA1 MOBILNOST NA MALTI

 

U okviru Erasmus+ KA1 projekta „Zajedno u različitosti“ u lipnju 2021. ostvarena je mobilnost u gradu Senglea na Malti. Stručne suradnice, pedagoginja Natali Protulipac (CPO Turnić) i psihologinja Nina Radović (CPO Maestral) pohađale su edukaciju “Facing Diversity: Inclusive Education Strategies For Students With Fewer Opportunities” u organizaciji agencije New Horizons s Malte.

Na edukaciji je sudjelovalo 12 sudionika, a osim naših stručnih suradnica bile su i tri delegacije iz Rumunjske. Edukacija je bila vrlo dinamična, interaktivna i sadržajno bogata te je trajala 8 dana (od 7. do 14. lipnja 2021.). Uključivala je više različitih modula: interkulturalni izazovi, inkluzivno obrazovanje i strategije za njezino poboljšanje, tehnike socijalne inkluzije, neformalno i formalno obrazovanje, EU kompetencije, konflikt, timski rad, networking i diseminacija.

Ova je mobilnost bila izvrsna prilika za razmjenu iskustava i znanja, upoznavanje novih kultura, povijesti i prirodnih znamenitosti. Osim osvježivanja teorijskih znanja iz područja inkluzivnosti, na edukaciji su sudionici upoznali nove pristupe i strategije te usvojili alate i tehnike koje će primijeniti u radu s djecom smanjenih mogućnosti.