ERASMUS+ KA1 MOBILNOST U ITALIJI

U lipnju 2021., u sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Zajedno u različitosti“ realizirana je mobilnost u Italiji, u gradu Bolonja. Odgojiteljica Elena Predrag i voditeljica Centra predškolskog odgoja Turnić, Aleksandra Simčić, pohađale su edukaciju “The best for preschool teachers” u organizaciji agencije Erasmus learning academy iz Italije.

Na edukaciji je sudjelovalo 6 sudionika, a osim naših stručnih djelatnika u edukaciji su sudjelovale i odgojiteljice iz Španjolske i Češke. Edukacija je bila vrlo korisna, interaktivna,   bogata raznolikim sadržajima koje je moguće primijeniti u svakodnevnom radu s djecom. Edukacija je obuhvaćala više različitih tema: neformalno obrazovanje, igra kao baza za rad s djecom rane i predškolske dobi,  Montessori metoda, Reggio pristup, obrazovanje na otvorenom.  Tijekom edukacije posjetili smo jedan dječji vrtić koji provodi obrazovanje djece na otvorenom te smo imali priliku promatrati neposredan rad s djecom i okruženje u kojem djeca borave kao i razmijeniti iskustva i razgovarati s djelatnicima dječjeg vrtića čime smo dobili konkretan uvid u njihovu praksu.

Edukacija je trajala 7 dana, od 6. do 12. lipnja 2021.

Mobilnost je pružila predivno i korisno iskustvo za daljnji rad na unaprjeđivanju odgojno-obrazovnog rada te priliku za unaprjeđivanje kompetencija, kao i razmjenu iskustva i znanja s drugima sudionicima.