Erasmus plus projekt „Bez umjetnosti nema inovacija”- mobilnost u Subotici

Od 17. do 21. siječnja 2022. godine realizirana je mobilnost u Srbiji, u gradu Subotici, u sklopu Erasmus+ KA2 projekta „Bez umjetnosti nema inovacija.“

Sudjelovali su članovi iz šest zemalja, Latvije, Litve, Bugarske, Turske, Srbije i Hrvatske. Iz Dječjeg vrtića Rijeka sudjelovale su odgojiteljice Ivanka Pudić i Elena Predrag te voditeljica Centra predškolskog odgoja Potok, Vanessa Šćulac.

Djelatnost svih sudionika je u području ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Edukacija nam je omogućila uvid u sustave odgoja i obrazovanja u drugim zemljama, ali i u aktivnosti koje su provedene u sklopu teme „Umjetnost i matematika.” Sudionici su kroz PowerPoint prezentacije prikazali što su sve radili u svojim odgojno-obrazovnim skupinama od protekle mobilnosti koja se održala u Dječjem vrtiću Rijeka. Posjetili smo jednu od vrtićkih ustanova gdje smo zajedno s djecom sudjelovali u tematskim aktivnostima. U sklopu mobilnosti organizirani su izleti u Beograd i Novi Sad.

Ova mobilnost nam je pružila priliku za unapređenje odgojno-obrazovnog rada i kompetencija, razmjenu znanja te iskustvo koje ćemo dugo pamtiti.

Više možete pročitati na sljedećim poveznicama:

https://vojvodjanski.com/tvsubotica/drustvo/2022/01/20/bez-umetnosti-nema-inovacija

https://www.subotica.com/vesti/pu-nasa-radost-realizuje-jos-jedan-erasmus-projekat-id43262.html