Francuska/ Saint Selve - Erasmus+ program

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Rijeka - Jadranka Laptošević, Marta Cargill, Dunja Stolac i Mirela Peić te voditeljica CPO-a Potok Vanessa Šćulac sudjelovale su u mobilnosti Erasmus + programa u Francuskoj u mjestu Saint Selve. Tema susreta bio je origami i papier mache u cilju promicanja umjetničkih i humanističkih vrijednosti. Aktivnosti su provedene s djecom u dobi od 3 i 4 godine (papier mache – izrada trsa i grožđa) te s djecom od 6 i 7 godina (origami – kuverte i pisma te avioni).

Različite aktivnosti odvijale su se na različitim lokacijama: od škole i njezina okruženja u Saint Selveu do najveće pješčane dine u Europi Dune du Pilat; u Archachonu, poznatom po uzgoju kamenica i velikim pješčanim plažama; u Bordeaxu, „gradu umjetnosti i povijesti“ s izraženom uličnom umjetnošću (street art) te na rijeci Garonne tijekom vožnje brodom.

Susret djece i odgojitelja/učitelja iz Francuske, Italije, Belgije, Španjolske i Hrvatske omogućio je razmjenu iskustava u odgojno-obrazovnom radu, povezivanje i djelovanje s istim ciljem te dublje upoznavanje i uključivanje u institucijski kontekst u Saint Selveu.