HAK-ova Mala prometna škola „Vidi i klikni“

Dana 20.03.2019. u PPO Zamet održan je koncept programa  „Vidi i klikni“ u sklopu HAK-ove Male prometne škole. U programu je sudjelovalo 50 djece školskih obveznika s ciljem usvajanja praktičnih informacija, spoznaja i znanja vezanih za ponašanje u prometu.

Tijekom sudjelovanja u programu djeca su mogla naučiti prepoznati i vidjeti opasnosti u prometu, te kako njih same učiniti vidljivima za vozače.

Edukativna dimenzija sadržavala je nastavne metode – učenja kroz činjenje, rad, igru, osobno iskustvo ( pokazivanje i vježbanje ) te različite sadržaje modula : Djeca kao pješaci i Djeca kao putnici u automobilu – koji su posebno razrađeni.

Djeca su najveći interes pokazivala za električni automobil te za dva automobila na napuhavanje koja su stimulirala razne situacije u prometu kao što su: prepoznavanje svjetala, prolazak raskržjem, vizualni kontakt, komunikacija s vozačem, simulacija sjedenja u automobilu - posljedica neupotrebe sigurnosnih pojaseva i slično.

Za kraj druženja lutak „HAKI“ je djeci darovao bojanke u kojima se nalazi i pismo podrške  roditeljima za poticanje uzornog ponašanja u prometu.