Humanitarna akcija za beskućnike

Dječji vrtić Rijeka u razdoblju od 16. do 20. prosinca 2019. godine organizirao je humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za korisnike Kuće utočišta „Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog“, dnevnog centra za beskućnike grada Rijeke.

Prikupljene potrepštine su 23. prosinca dostavljene Kući utočišta te se ovim putem od srca zahvaljujemo svih sudionicima akcije koji su svojom velikodušnom donacijom uljepšali blagdane našim sugrađanima.

U nastavku prenosimo zahvalnicu i fotografije koje je Udruga Depaul Hrvatska objavila na svojim mrežnim stranicama:

 

"Badnjak. Bdijemo! I bdijući zahvaljujemo Bogu, na daru njegove Providnosti. Na daru Isusa koji dolazi... i na svemu onome danas doživljenom u Kući. Bilo je radno i radosno. Pripravljali smo prostor (štalicu!) i darove.

Hvala vam: svima vama koji ste velikodušnošću, darivanjem, omogućili našim korisnicima izobilje - do sad najraznovrsniji, i najobilatiji Božićni dar. Odlučili ste doći do nas, darovati baš nama ono što nam je temeljno za naš redoviti rad - hranu, potrepštine, a za nas to znači: možemo sigurnije učiniti naš sljedeći korak u zbrinjavanju naših beskućnika. (Hvala osobito KBC Rijeka - Hrvatskom katoličkom društvu medicinskih sestara i tehničara - ogranak Rijeka, i Dječjem vrtiću Rijeka) Idemo zajedno naprijed! Dijelom ste tog lanca dobrote, dragocjenim... i mi vas nosimo u srcu, u molitvi, sve nas naše prijatelje koji nas podupirete na bilo koji način: darom vremena, rukom pomoći, molitvom, materijalno ili duhovno. Prepoznajemo vas, zahvaljujemo vam.

Nosimo vas u misu polnoćku, nosimo vas Božiću... I pozdravljamo - do sutra!"

 

***

Suradnja s Kućom utočišta nastavit će se i u ovoj godini te ćemo akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština ponoviti u veljači, travnju i lipnju 2020. godine.

Unaprijed se svima zahvaljujemo na odazivu!