Igralne urice - program ranog učenja slovenskog jezika u vrtiću Bulevard

Početkom proljeća u našem je vrtiću „niklo“ nešto novo: Počevši od srijede 1. ožujka 2017., ponedjeljkom i srijedom (od 16.30 do 17.30) u CPO „Sušak“, PPO-u „Bulevard“ ostvaruje se kraći program učenja slovenskog jezika.

 

Program u koji su se uključile tri obitelji, odnosno šestero djece, nazvali smo „Igralne urice“. Djeca putem svoje najosnovnije i najvažnije aktivnosti – igre, promatranja i uključivanja u raznolike umjetničke sadržaje te druženja, osluškuju zvuk i ljepotu slovenskog jezika. Oni tkaju svoju priču o tome kako upoznavanje jezika može biti prilika za uočavanje i prihvaćanje različitosti, ali i povezivanje sa svijetom otvorena uma i srca te njegovanje veze s vlastitim korijenima.

 

Djeca su pjesmom i plesom sudjelovala na našem tradicionalnom „Proljetnom sajmu“ (1. travnja) na kojem je i uprizorena lutkarska predstava „Gradič“ na slovenskom jeziku. Ostvarivanju programa doprinijelo je i Vijeće slovenske nacionalne manjine za grad Rijeku, donacijom didaktičkog materijala.

 

Na predstojećoj završenoj svečanosti (8. lipnja) polaznici „Igralnih urica“ će zajedno  s ostalom djecom, na svoj način poželjeti sreću malim školarcima koji se opraštaju s vrtićem i na jesen kreću u školu.