Job shadow-ing u Barceloni u sklopu Erasmus+ akreditacije

U razdoblju od 11.03.2023. do 19.03.2023. godine odgojiteljice Ivana Ilijić i Sandra Repeša boravile su u Španjolskoj u sklopu Erasmus+ akreditacije koju je vrtić osigurao do 2027. godine. Odgojiteljice su sudjelovale na job shadowing-u u školi Joan Cases u gradiću Sant Antoni d' Villamajor. Tijekom sedmodnevnog boravka u odgojno-obrazovnoj ustanovi odgojiteljice su održale prezentaciju za odgojitelje, učitelje i stručne suradnike navedene škole te ih upoznale sa predškolskim sustavom u Republici Hrvatskoj i načinom rada Dječjeg vrtića Rijeka (programima koji vrtić nudi, posebnim programima, specifičnostima i sl.).

Također, u odgojno-obrazovnoj skupini „The Vulcanos“ provele su radionicu „Legos workoshop“ sa djecom predškolske dobi koja se sastojala od pet igara u kojima su odgojitelji mogli vidjeti planiranje aktivnosti i način rada u centrima aktivnosti u Dječjem vrtiću Rijeka, a djeca biti aktivni sudionici u igrama istraživanja, građenja i konstruiranja, likovnim i sportskim aktivnostima, predčitalačkim i igrama oblikovanja.

Odgojiteljice su u sklopu job shadowing-a imale priliku sudjelovati u danima matematike, danu za roditelje, kulturnom razgledavanju i upoznavanju njihovog gradića i Barcelone, radu u vrtićkim skupinama, sportskim aktivnostima i aktivnostima u obližnjoj šumi, STEM aktivnostima, istraživačko – spoznajnim aktivnostima u laboratoriju te jutarnjim krugovima i rutinama škole.

Uz unaprjeđenje kvalitete vlastitog rada, odgojiteljice su stekle vještine, iskustvo i znanje kao i niz lijepih uspomena i poznanstva koji će sigurno potaknuti neke nove suradnje na budućim projektima u sklopu Erasmus+ projekata.