Mirela Peić dobitnica prve nagrade „AmbasadoRI odgoja i obrazovanja“

U Salonu Grada Rijeke održana je svečana dodjela nagrada „AmbasadoRI odgoja i obrazovanja“ koju Grad Rijeka ove godine prvi puta dodjeljuje za individualni doprinos odgoju i obrazovanju odgojno-obrazovnim radnicima iz riječkih predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, koji je ostvaren u prethodne tri pedagoške, odnosno školske godine.

Jedna od tri nagrađene odgojno-obrazovne radnice je odgajateljica Dječjeg vrtića Rijeka, Mirela Peić, magistrica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u položajnom zvanju odgajatelja mentora. Radi se o istaknutoj stručnjakinji čiju su prijavu za dodjelu nagrade Grada Rijeke „AmbasadoRi odgoja i obrazovanja“ potvrdila sva četiri odgajateljska vijeća CPO-a Dječjeg vrtića  Rijeka.

Mirelu Peić, kao prvu dobitnicu Nagrade u području ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, predstavila je profesorica dr. sc. Jasna Krstović:

„Stručni i profesionalni dosezi rada Mirele Pejić vidljivi su na mnogim područjima. Svakako i prvo u primarnoj djelatnosti - neposrednom radu u odgojno-obrazovnim skupinama u kojem se pokazala kao pravi, istinski kreator i promotor dobre prakse u skladu sa značajkama suvremenog poimanja djeteta i djetinjstva u uvjetima institucionalnog odgoja i obrazovanja. Stalna potraga za novim, višim, drugačijim odgojno-obrazovnim postignućima dio je profesionalne osobnosti dobitnice Nagrade. Pomicanje granica, iskoraci u neke nove dimenzije odgojno-obrazovnog rada  njezin je profesionalni izazov kojeg uspješno savladava u mnogim područjima u kojima djeluje. Svojim radom najbolje ilustrira ideju potrebe i važnosti  kontinuiranog profesionalnog razvoja kao conditio sine qua non  suvremenog, obrazovanog, kompetentog i pozivu predanog  odgajatelja u dječjem vrtiću.

Ističemo samo najznačajnije:

  • Prva je započela s implementacijom Građanskog odgoja i obrazovanja u ustanovi te je u tom procesu pružala podršku kolegicama i kolegama u razvoju građanskih kompetencija djece.
  • Kontinuirano i intenzivno u profesionalnom okruženju razvija svijest o važnosti kretanja djece; suautorica verificiranog sportskog programa Igrom do sporta, Kontinuirano surađuje sa znanstvenom zajednicom na promociji važnosti kretanja što je između ostalog rezultiralo objavom dva samostalna stručna rada i koautorstvom na jednom  znanstvenom iz područja kineziologije, kao predavač na ljetnim školama kineziologije.
  • Partnerstvo s roditeljima podigla je na višu razinu raznovrsnim inovativnim oblicima komunikacije kroz koje osnažuje roditelja za aktivnu participaciju u kreiranju kurikuluma
  • Osim primarne djelatnosti, tijekom protekle tri pedagoške godine radila je na planiranju i ostvarivanju suradnje s lokalnom i širom društvenom zajednicom, sudjelovala u zajednicama učenja, držala predavanja na stručnim skupovima, održavala radionice za odgojitelje te je gostovala kao predavačica na Učiteljskom fakultetu u Rijeci.
  • S djecom je aktivno sudjelovala u gradskim događanjima i brojnim humanitarnim akcijama za pomoć socijalno ugroženima i osobama s invaliditetom. Sudjelovala je i brojnim u lokalnim i međunarodnim aktivnostima na području obrazovanja za ljudska prava i održivi razvoj.“

Više informacija na poveznici:

https://www.rijeka.hr/po-prvi-put-dodijeljene-nagrade-abasadori-odgoja-obrazovanja/