Nastavak radne akcije u Turniću: „Dvorište kao poligon mašte i pokreta“

12. svibnja 2019. u PPO-u Turnić održana je druga radna akcija uređenja dvorišnog prostora u sklopu projekta lokalnog partnerstva Grada Rijeke.

I ovaj put, uz odgojitelje, uređenju su volonterskim radom doprinijeli roditelji djece polaznika vrtića, njih četrdesetak. Prikupio se veći broj sadnica, začinskog bilja, cvijeća i zemlje, pa se oformio i zasadio začinski vrt i cvjetnjak. Novoizgrađeni pješčanik  na jugoistočnom djelu dvorišta napunjen je pijeskom, a na zapadnom djelu nekoliko je roditelja, od doniranih ivičnjaka izgradilo još jedan pješčanik. Na ulaznom djelu dvorišta, koji se nalazi s istočne strane vrtića, mame su orformile cvjetnjak na etaže od korištenih automobilskih guma u kombinaciji s kamenjem te u njih posadile biljke-trajnice. Gusjenica-penjalica obojana je u žarke boje. Sprejevima su obojane i sve ostale automobilske gume koje su raspoređene po cijelom dvorištu, a u njih su posađene biljke.

Dio roditelja koji su sudjelovali u akciji, improvizirali su drenažu i izbušili rupe u zidu ograde za otjecanje kišnice koja se u većim količinama skuplja na tom prostoru kad pada kiša te se stvara bazen. Južni dio dvorišta odvojen je na na dva dijela ivičnjacima, gdje će se u jednu polovicu nasuti rizla, a u drugu zemlja. Kao i prošlu radnu akciju za okrijepu i ručak pobrinula se naša kuharica. Jako smo sretni i zadovoljni jer naše dvorište polako postaje ljepše i funkcionalnije nego prije. Veselimo se novoj radnoj akciji i završnoj fazi radova kojom ćemo djeci osigurati ljepši i ugodniji boravak na vanjskom prostoru u igri.