Odgoda Noći istraživača - održavanje u subotu, 1.10.2022. godine

Dragi roditelji,

zbog najave lošeg vremena, manifestacija Noć istraživača neće se održati u petak, kako je najavljeno, već je odgođena za subotu, 1. listopada 2022. 

Lokacija Exportdrva i vrijeme održavanja (17-22 sata) ostaju nepromijenjeni.

 

Noć istraživača vraća se u Rijeku, po prvi put nakon 2019. godine, u okviru europskog projekta BLUE-CONNECT u koji je uključeno riječko Sveučilište, a koji je financiran sredstvima programa Obzor Europa.

Europska noć istraživača tradicionalno se održava zadnji vikend u mjesecu rujnu, a osim u Rijeci, ove se godine istodobno održava u još četiri hrvatska grada: Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, ali i u brojnim drugim europskim gradovima.

Cilj Noći istraživača jest na jednostavan i razigrani način približiti znanost djeci i mladima te omogućiti svima da na jednu večer postanu znanstvenici i istraživači, što je izraženo i projektnim sloganom: Ja istražujem!

Istraživači riječkog Sveučilišta postavit će niz punktova, odnosno znanstvenih postaja s interaktivnim sadržajem namijenjenim ponajprije mlađoj populaciji, školskog uzrasta, ali i svim zainteresiranima. Program Noći istraživača omogućit će široj javnosti, a osobito djeci i mladima, ne samo promatranje već i aktivno sudjelovanje, kako bi se potaknula njihova radoznalost i interes za istraživanje i znanost.

Organizator manifestacije je Sveučilište u Rijeci. Noć istraživača otvorena je za sve dobne skupine, a ulaz se ne naplaćuje. 

Projekt „Reconnect science with the blue society (Blue-connect)“, broj ugovora 101061595, financiran je iz Okvirnoga programa Europske unije za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, poziva HORIZON MSCA Researchers' Night 2022-2023.