PPO Zamet – posjet sportskim objektima

PPO Zamet – posjet sportskim objektima

 

Skupine PPO-a Zamet koje provode program „Igrom do sporta“, 17. listopada 2017. godine, posjetile su Sportsko-rekreacijski centar 3. maj te Atletsku dvoranu Kantrida i Stadion Kantrida.

U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra obišli smo sportske klubove: Judo klub Rijeka, Streličarski klub Ajkule, Kuglanu 3. maj, Stolnoteniski klub Srdoči te dvoranu za sportske susrete (rukomet, mali nogomet, košarka).

Na taj način približili smo djeci judo, streličarstvo, stolni tenis i kuglanje.

Samoinicijativno smo u dvorani za sportske susrete organizirali igre i upoznali djecu s pravilima igre u rukometu te ih poticali na sudjelovanje u igri.

Spoznaju o različitostima sportova, načinu izvođenja elemenata pojedinih sportova, prostorima u kojima se provode te opremom i rekvizitima kojima se koriste, djeca nisu mogla u potpunosti osjetiti iskustvenim doživljajem budući da nije bio organiziran susret sa sportašima.

Prema reakcijama djece moglo se zaključiti da su najviše uživala u Atletskoj dvorani gdje smo uz pomoć kineziologa, Katje Luketić, prof., organizirali sportske igre u koje su bila uključena sva djeca (skok u dalj, bacanje kugle s ramena, igre na poligonu, trčanje iz visokog i niskog starta).

Djeca su bila osobito raspoložena za vrijeme šetnje uz more i susreta s labudom kojeg smo zatekli kako se odmara tik uz obalu.