Projekt „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+

Erasmus+.pdf

 

Projekt „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“

Dječji vrtić Rijeka će ove 2017./2018. te iduće 2018./2019. pedagoške godine biti sudionikom međunarodnog projekta pod nazivom „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“, u okviru programa Erasmus+.

Projekt je pokrenut u suradnji s ustanovama iz nekoliko europskih država, Belgije - Institut Saint Joseph (Libramont), Italije - Giovanni Falcone (San giovanni la punta), Francuske – Les Platanes (Saint Selve) i Španjolske - Nuestra Señora de la Consolacion (Benicarló). Pokretač i nositelj projekta je Institut Saint Joseph iz Belgije, Libramont. Umjetničkog je karaktera, a usmjeren je na komuniciranje putem umjetnosti, uz uvažavanje humanističkih vrijednosti.

U studenom, djelatnice Dječjeg vrtića Rijeka sudjelovale su na prvom transnacionalnom sastanku, koji se održao od 13. do 17. studenog u Libramontu u Belgiji. Odgojiteljice su se upoznale s radom ustanove te izmijenile iskustva s odgojiteljicama i učiteljima. Prezentirale su način rada u našoj ustanovi i način planiranja odgojno-obrazovnog rada te, u suradnji s partnerima, dogovorile zajedničku formu pisanja pripreme za projekt. Posjetile su kulturne znamenitosti kraja i gradove Bouillon, Abbaye d'Orval i Louvain-la-Neuve te se upoznale s njihovim umjetničkim vrijednostima.

Dječji vrtić Rijeka će imati čast biti domaćin sastanka koji će se održati u svibnju 2018. godine.