Projekt „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“

Dječji vrtić Rijeka će ove 2017.-2018. te iduće 2018.-2019. pedagoške godine biti sudionikom međunarodnog projekta pod nazivom „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“, u okviru programa Erasmus+. Projekt je pokrenut u suradnji s ustanovama iz nekoliko europskih država – Belgije, Italije, Francuske i Španjolske. Pokretač i nositelj projekta je Institut Saint Joseph iz Belgije, Libramont.

Projekt „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“ umjetničkog je karaktera, usmjeren na komuniciranje putem umjetnosti, uz uvažavanje humanističkih vrijednosti. Kao ishod projekta, predviđa se mogućnost komuniciranja različitim oblicima umjetničkog izražavanja, koji su svima dostupni te ne postoji ograničenje u tom smislu. Prioritet će imati aktivnosti koje promoviraju što veći obuhvat i uključenost djece, različitost, jednakost i nediskriminaciju. U podcentrima predškolskog odgoja Potok, Drenova, Rastočine i Podmurvice ostvarivat će se najveći dio predviđenih aktivnosti.

Aktivnosti integrirane u rad s djecom koje će biti obuhvaćene projektom su: „slikanjem do pomaganja, kreativnosti, zadovoljstva“; „keramikom do poštovanja, suradnje i održivosti“; „muzikom do snova i kulturne različitosti“; „papirom do uvažavanja, ambicije“; „glumom do altruizma, osjećajnosti i zajedništva“ i „mobilima (origami) do održivosti i različitosti“.

Prezentacija radova i aktivnosti nastalih projektom provodit će se u svim ustanovama koje su sudionici projekta, kao i u široj lokalnoj zajednici. Planom su također predviđene aktivnosti evaluacije i testiranja koje će se provoditi prilikom transnacionalnih sastanaka.

http://www.comenius2011.com/Comenius_2011/Introduction.html