Put do europskih projekata u vrtiću – od prijave do provedbe

U Dječjem vrtiću Rijeka, PPO Srdoči, dana 24. 10. 2019. održan je županijski stručni skup namijenjen odgojno-obrazovnim radnicima u predškolskim ustanovama Primorsko-goranske i  Ličko-senjske županije na temu europskih projekata pod nazivom „Put do europskih projekata u vrtiću – od prijave do provedbe“.

Stručnom skupu prisustvovalo je 45 sudionika, iz raznih dijelova Hrvatske. Voditelj je bila viša savjetnica za predškolski odgoj Jasna Šverko, a predavači djelatnici DV Rijeka Vanessa Šćulac, voditeljica CPO Potok-a te odgojiteljice predškolske djece Iris Sergo, Ena Škaljo i Sandra Repeša.

Ovim skupom sudionici su stekli cjelovit uvid u kompleksnost i značaj sudjelovanja u europskim projektima u sklopu programa Erasmus+, kao integralnog dijela ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, s posebnim naglaskom na prijavu projekta i njegovu provedbu. Prikazane su aktivnosti provedene u vrtiću i mobilnostima tijekom provedbe Erasmus+ KA2 projekta, suradnja s partnerima, posjete ustanovama u Belgiji i Italiji, Francuskoj i Španjolskoj i aktivnosti s djecom provedene u našim vrtićima.