Brzo i lako pripremamo ukusno i slatko

Prezentacija, radionica

BRZO I LAKO PRIPREMAMO UKUSNO I SLATKO

Jasmina Vojnović, Bernarda Baković, Ivana Maričić, Barbara Kiptavi, Kristina Tijan

PPO MORČIĆ

Proslava rođendana djeteta je od velike važnosti za dijete, doprinosi socijalizaciji djeteta unutar skupine, razvija i jača prosocijalno ponašanje, grupnu suradnju i zajedništva te pridonosi razvoju pozitivne slike. Znamo da vrtić kao ustanova koja brine o zdravlju djece mora upoznati i roditelje i odgojitelje o novim spoznajama glede pravilne prehrane, pa tako i o kvalitetnijem načinu proslave rođendana. Također, roditelji trebaju znati za zakonske propise kojih se vrtići trebaju pridržavati s ciljem zaštite zdravlja djece i odraslih.

Vođeni različitim pristupima u proslavama rođendana (u vrtiću, obiteljskom domu, igraonici...) cilj nam je slaviti rođendane na zdravstveno prihvatljiv način, a uz to i zadovoljiti potrebe djece za svim onim što prati jednu proslavu rođendana. Vođeni ovim spoznajama prošlu smo pedagošku godinu za djecu i roditelje pripremili radionicu pod nazivom “Brzo i lako pripremamo ukusno i slatko”  koja je predstavljala krunu rada cjelogodišnjeg projekta.

U prezentacijskom dijelu radionice odgojitelji su se upoznali na koje se sve načine unutar ustanove provode  “zdravi rođendani”. Osvrnuli smo se i na prošlogodišnji projekt “Zdrave navike” tijekom kojega su realizirane aktivnosti koje čine vrijedan doprinos za organizaciju proslava dječjih rođendana na zdravstveno prihvatljiv način.

Tijekom prezentacije odgojitelji su  komentirali  na koje načine oni provode aktivnosti vezane uz proslave rođendana u svojim vrtićima  te se razvila i kratka diskusija  usmjerena na razmjenu iskustva iz prakse.

Nakon prezentacijskog dijela, sudionici su mogli izrađivati zdrave napitke, smoothie-je, voćne ražnjiće i “zdrave kuglice” za koje su dobili  recepte. Degustacija je organizirana na  hodniku našega vrtića pa  su svi mogli probati ono što smo  pripremili.

Rezultati prikupljenih evaluacijskih listića su pokazali kako su sudionici zadovoljni činjenicom što je radionica bila interaktivna i što su imali priliku za aktivno sudjelovanje i razmjenu iskustva.

 

Kontakt: PPO Morčić tel: 450-394