Od ideje do igračke

Prezentacija, izložba radova

OD IDEJE DO IGRAČKE - OBLIKOVANJE PRIRODNIM MATERIJALIMA

Suzana Srića, Snežana Troha, Laureta Španjol, Iva Laco

PPO BULEVARD

 

Od 1991. godine, a vezano uz mogućnost pritjecanja i ostvarivanja novih impulsa u kontekstu odgoja i obrazovanja, počinju se uvoditi elementi waldorfske pedagogije u odgojno-obrazovni rad vrtića Bulevard u Rijeci. Voditeljice Programa su odgojitelji djece rane i predškolske dobi adekvatnih kompetencija koje posjeduju diplomu o waldorfskoj pedagoškoj osposobljenosti. Organizatorice programa pripremile su prikaz dobre prakse tijekom kojeg je istaknuto kako se u vrtiću dijete potiče da svoja znanja stječe aktivno, istražujući i otkrivajući sebe, druge i svijet oko sebe.

Ove je pedagoške godine naglasak stavljen na kreativni proces u kojem dijete ima središnju ulogu tako da po vlastitoj ideji i želji izradi i oblikuje igračake i sredstva za igru od prirodnih materijala.

Sudionici ove radionice su stekli uvid u razne kontekste kreativnosti odgajatelja, djece i njihovih obitelji u osmišljavanju i kreiranju igračaka te je pojašnjeno značenje i uloga igračke koju odrasli oblikuju za dijete.

Dvadesetpetero sudionika je putem evaluacijskih listića dalo povratnu informaciju o prezentiranom sadržaju. Vidljivo je da su sudionici izuzetno zadovoljni prezentiranim sadržajem i pripremljenom izložbom. Jedna je kolegica dopisala komentar: „Veliko hvala, motivirale ste me još više“.

 

Kontakt:

Suzana Srića - suzana.srica@gmail.com