Prikaz uspješne suradnje

Prezentacija, izložba fotografija, primjeri radnih materijala

PRIKAZ USPJEŠNE SURADNJE S RIJEČKIM PROGRAMOM LOKALNOG PARTNERSTVA

PPO Oblačić

Ingrid Stojanovski, Biserka Zupičić

 

U Riječki program lokalnog partnerstva  smo se uključili potaknuti željom, voljom i  inicijativom roditelja naše djece, da od sivog i bezličnog dvorišta stvorimo interaktivno igralište po mjeri djeteta. Projekt smo nazvali “Oaza sretnog djetinjstva”  i uspješno  smo ga realizirali u dvije  faze od 2012.- 2014.godine. Za uspješnu je realizaciju projekta bio ključan dobar timski rad svih odgojitelja vrtića, podjela zadataka, te vođenje i koordinacija svih aktivnosti od strane voditelja projekta. Uz pomoć roditelja i brojnih volontera organizirali smo tri radne akcije : uredili zelene površine, izradili vrtni namještaj i ostale sadržaje za igru djece. Od sredstava  koje nam je odobrio Grad, kupili smo interaktivnu spravu za igru, kućicu, njihalice, klupice i doveli vodu na vanjski prostor. Prikupili smo mnogo donacija od kojih je najveća bila rekonstrukcija ogradnog zida u duljini od 50 m. (građevinski radovi i oslikavanje). Bilo je to uzbudljivo i zanimljivo iskustvo. Puno smo toga naučili, a naše je dvorište korak po korak mijenjalo svoj izgled. U svim smo se fazama realizacije projekta promovirali putem lokalnih medija. Ostvarili smo svoj cilj, a uspjeh potvrđuju i priznanja koja smo dobili, kao što je priznaje Mjesnog odbora  Zamet za sudjelovanje u akciji " Biramo najljepšu okućnicu, prozor i vrt " uz bon od 500 kn. Drugo smo priznanje dobili od  grada Rijeke i Turističke zajednice u okviru akcije " Volim Hrvatsku, volim Rijeku " za doprinos izgledu grada u kategoriji " Najuredniji okoliš odgojno-  obrazovne institucije" uz  poklon -  bon od 2000 kn.

Na našoj prezentaciji bilo je petnaestak sudionika. Tema je bila posebno interesantna odgojiteljima iz PPO-a Maestral, koji i sami žele urediti okoliš vrtića, a i ostalima u kojima smo pobudili želju, volju i entuzijazam za promjene.

Iz evaluacijskih listića je vidljivo da smo uspjeli približiti i objasniti glavne značajke RPLP-a, te osobna iskustva iz prakse, a sudionici su otišli zadovoljni i ohrabreni, ugledavši " svjetlo na kraju tunela." (citat iz evaluacijskog listića )

 

Kontakt: DV Oblačić tel.  051 / 637 914