Roditelji - partneri u odgojno-obrazovnom procesu

Prezentacija

RODITELJI – PARTNERI U ODGOJNO-OBRAZOVNOM PROCESU

PPO Delfin

 

Dječji vrtić u čijem je središtu dijete roditelje doživljava kao partnere u kreiranju odgojno obrazovne prakse. Takav se odnos postiže učestalom interakcijom i komunikacijom, kvalitetnom razmjenom informacija, ali i uključivanjem roditelja u odgojno obrazovni rad.

Do sada su u Dječjem vrtiću Delfin ostvareni različiti oblici kvalitetne suradnje s roditeljima u  vidu raznih radionica, predavanja, volonterskih i eko-  akcija te izleta. Pedagoške 2014./2015. godine odlučili su svoju suradnju produbiti i kroz bitnu zadaću vrtića. Motiv za podizanje kvalitete dotadašnje suradnje s roditeljima na višu razinu proizišao je iz velike zainteresiranosti i znatiželje roditelja za svakodnevni rad i mjesto gdje njihova djeca borave. Roditelji su upoznati s mogućnošću i načinima na koje se mogu uključiti u svakodnevni rad. U skladu s tim, održane su mnoge kreativne radionice, pričaonice, predavanja i akcije uređenja dvorišta. Roditelji su bili jako zainteresirani  i svatko se uključio na svoj način. Čak su i oni roditelji koji su inače povučeni našli, uz pomoć odgojiteljica, način da sudjeluju u aktivnostima.

Uspješna suradnja i partnerstvo s roditeljima u Dječjem vrtiću Delfin nastavlja se i dalje na obostrano zadovoljstvo odgajatelja, roditelja i djece kroz sudjelovanje na božićnom i uskrsnom sajmu, dječjem karnevalu, raznim humanitarnim akcijama, pisanju članaka za časopis „Mudri delfin“, osmišljavanju vanjskog prostora kroz arhitektonska idejna rješenja i sl.

Nakon prezentacije sudionici su iskazali veliko zadovoljstvo i primjenjivost prezentiranog sadržaja navodeći kako je vidljiva kvaliteta i stručnost odgojitelja, njihova međusobna otvorenost i suradnja te kako odgojiteljice ovakvom kvalitetnom praksom postavljaju nove i visoke standarde u radu s roditeljima.

 

Kontakt:

Višnja Kukmanović, Mirjam Kukuljan, Dora Vrdoljak

e-mail: delfin@rivrtici.hr

tel. 331-897