Zdravi zubi - sretan dječji osmjeh

Prezentacija

ZDRAVI ZUBI – SRETAN DJEČJI OSMIJEH

Ana Lerga, Blanka Ratajec, Suzana Sabo

PPO DRENOVA

 

Karijes je u današnje vrijeme, bez obzira na dobro poznavanje prirode bolesti i moguće mjere prevencije, najraširenija bolest civilizacije od koje boluje većina ljudi u svijetu, pa tako od 60 do 90% školske djece i gotovo 100% odrasle populacije ima karijes. Stoga je od velike važnosti da se s prevencijom oralnog zdravlja krene što ranije.

Prepoznali smo problem kod djece u vrtiću i putem ovog projekta smo počeli s razvijanjem svijesti o važnosti oralne higijene te stvaranje navike svakodnevnog pranja zubi. Jedna se grupa aktivno uključila 2013.  godine, a ove su nam se godine priključile još tri grupe.

Primjerima dobre prakse prenijeli smo ostalim kolegicama naša pozitivna iskustva, korake koje smo prošli tijekom ovog  projekta, pozitivna iskustva djece i jako dobre povratne informacije roditelja.

Postigli smo da djeca bez straha odlaze stomatologu, rado peru zube u vrtiću i kod kuće, brinu o svojoj četkici i pasti za zube, usvajaju znanja o zdravoj prehrani i sl.

Nakon provedene evaluacije možemo biti zadovoljne povratnim informacijama kolegica koje su prisustvovale predavanju i obišle vrtićku grupu u kojoj se provodi pranje zubi. Dobile smo pozitivna komentare uz podršku za nastavak rada, a samu prezentaciju ocjenjuju kao poučnu, sadržajnu, korisnu i dobro organiziranu.

 

Kontakt:

PPO Drenova tel. 2558-449